Suurenmoinen rakkaus synnytti blogin

Rakkaudesta kirjoitetaan paljon. Se innoittaa niin runoilijoita, tutkijoita, näyttelijöitä kuin lauluntekijöitäkin. Sitä kuvaillaan rönsyilevästi ja useista näkökulmista vuodesta ja vuosisadoista toiseen. Jollain tavalla rakkaus on pohjaton aihe, josta joku keksii aina jotakin uutta sanottavaa ja silti kaikki siitä tuntuu niin tutulta.
Rakkaudesta Sanottu -blogin taustalla on ollut alusta alkaen vaikuttamassa tuo suurenmoinen rakkaus, blogin nimikin sen kertoo. Kirjoitinhan ensimmäisen varsinaisen tekstini silkasta rakkaudesta, puheeksi esikoisellemme tämän ylioppilasjuhliin. Tuon suurenmoisen rakkauden ja blogin tekstien takana onkin pieni ihminen unelmineen, omanlaisine ajatuksineen ja kokemuksineen.

Eräs paljon elämää kokenut tuttavani kysyi kerran minulta: ”Mahtaako blogisi olla liian kiltti, liian positiivinen tai liian kaunis?” Hetken mietin asiaa, mutta tämä ihminen jatkoikin: ”vai näetkö maailman kuten kirjoitat?” Jäin miettimään tätä kysymystä…
 

Rakkaudesta Sanottu blogista löytyy kirjoituksia monista erilaisista tunnelmista, tapahtumista ja koettelemuksista, syntymästä kuolemaan ja toisaalta lujasti elämässä kiinni olevista aiheista kaikkine rosoisuuksineen. Jokainen teksti on syntynyt ja syntyy vastedeskin sellaisten teemojen ympärille, jotka jollain tavalla saavat mieleni värähtämään. Näin kirjoittamiini teksteihin löytyy aina omakohtainen yhteys tai muu kytkös.

Olkoonkin kyse onnesta, surusta, epätoivosta, epäoikeudenmukaisuudesta, tasa-arvosta tai mistä tahansa aiheesta, on käsistäni syntyvä teksti aina minulle totta juuri siinä hetkessä. Se ei kuitenkaan tarkoita oikeaa tai väärää totuutta. Kirjoittamani on minun näkemykseni tai kokemukseni jostain asiasta. Tekstien tarkoituksena onkin herättää ajatuksia, lohduttaa tai muutoin liikuttaa lukijoita. Kirjoittamalla toivon löytäväni polkuja niin ihmisten luo kuin heidän välilleen.

Blogista löytyy sanoja sekä rakkaudesta johonkin asiaan, teemaan tai aiheeseen, kuin myös tarinoita itse rakkaudesta. Se ei sulje ulkopuolelleen ketään tai mitään, vaan jättää lukijalleen tilaa tämän omalle kokemukselle. Blogi voi olla vertaistuki tai rinnalla kulkija. Se voi valottaa asiaa toisesta näkökulmasta, antaa vahvistusta jollekin aiemmalle uskomukselle tai tuntemukselle. Se voi olla lohdun tuoja tai silta ihmisten välillä.

Rakkaudesta Sanottu blogi haluaa uskoa hyvään ja siihen, että vaikeiden ja raadollistenkin asioiden kohtaaminen tai ilmaiseminen on mahdollista tehdä rakkaudesta käsin rakentavasti ja kohti parempaa pyrkien. Eli vastaus siihen kysymykseen, onkohan blogisi liian kiltti on lopulta: ” Ei ole, näen todella asiat kuten ne kirjoitan ja totisesti haluan uskoa hyvään.”
Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi seuraamaan blogiani Rakkaudesta Sanottu.

Seuraathan blogia jo Facebookissa ja Instagramissa?

Kommentit

Suositut tekstit