Syksy on kuin pilke silmäkulmassa

Kun syksy saapuu, saapuvat myös flunssat, pimeät illat ja vesisateet. Mieli saattaa herkästi painua alavireiseksi, koska valoisaa aikaa on aiempaa vähemmän. Nenä on tukkoinen ja yskäkin vaivaa. Olossa tuntuu syksy.

Aamulla herätessä on pimeää ja työpäivän päättyessä myös. Sateet ja pilvisyys eivät tilannetta helpota, vaan enemminkin tekevät ilmanalasta entistä kurjemman ja koleamman.

Viimaa ja sadetta vasten pyöräilevät silti rohkeimmat ja reippaimmat työmatkansa. Itse kateellisena katson, miten jollain voikaan riittää energiaa moiseen. Minä kun mieluummin kuljen työmatkat kuivana autolla ja kotona ollessa puuhastelen villasukat jalassa ja katselen kynttilän lepattavaa liekkiä. Iltaisin nukkumaan mennessä avaan ikkunan, jotta voin tuntea ulkona olevan syysilman nenän päässäni ja nauttia untuvapeittoni alla lämpimästä omassa vuoteessani.

Toki aurinkoinen ulkoilmakin houkuttelee haravoimaan pihalle lehtiä tai kävelylle koirien kanssa. Kameran linssin läpi maailma näyttäytyy hieman toisenlaisena ja pienet yksityiskohdat tulevat lähelle.

Luonto hämmästyttää kauneudellaan minut kerta toisensa jälkeen. Ulos lähtiessä laitan mahdollisimman lämpimät vaatteet niskaani, jotta totisesti voin nauttia ulkoilmasta palelematta. Kuuma kaakao pihatöiden tai koiralenkin päätteeksi sopii myös kuvioon.

Syksy on lempivuodenaikani.

Syksyn värit tuovat niin riemua kuin lohtua. Syksy on muutoksen aikaa. Luonto värittää itsensä juhlaväreihin ja kukoistaa kauneudellaan. Se valmistautuu riisuutumaan ja laskeutumaan levolle, sekä keräämään uutta voimaa talven ajaksi. Väriloistosta kukin ammentaa itselle sen, mikä parhaalta tuntuu. Itse tunnistan värien hoitavan voiman pimeän aikana. Ruskan loisto puhuttelee niin monella tavalla.

Viimepäivinä olen päässyt käymään ulkona hyvin niukasti, koska olen potenut melkoista syysflunssaa. Myös perheen pienimmät ovat sairastaneet ja syysilmaa on tullut katseltua ja haisteltua lähinnä ikkunoista.

Tänään kuitenkin otin kameran käteeni ja kävin napsimassa omalla pihalla muutaman syksyisen valokuvan. Aurinkokin näyttäytyi ja ilmassa oli ihanaa syksyistä taikaa.

Tuntuipa syksyinen viima kasvoilla ihanalle. Ja kylläpä ulkona tuoksui hyvälle.



Lue myös:

Prinsessa vai Ronja Ryövärintytär?
Perjantai-illan huumaa

Seuraathan myös Facebookissa ja Instagramissa?



Kommentit

Suositut tekstit