Ystävyyden tie

"Hädässä ystävä tunnetaan" kuuluu sanonta, joka varmasti pitää paikkansa. Ystäväthän ovat niitä, jotka elämämme varrella muodostavat verkoston tai punaisen langan kokemustemme ympärille. Ystävät ovat mukana niissä hetkissä, jotka muistamme läpi elämän. Monet ystävyyssuhteet kestävät kymmeniä vuosia, toiset ovat ohikiitäviä hetkiä ja liittyvät johonkin elämänvaiheeseen. Silti jokaisella ystävyydellä on sijansa ja merkityksensä elämässämme.

Uskon vahvasti siihen, että ystävyydet syntyvät niistä tarpeista, joita ystävystyessämme kaipaamme. Kun elämä kannattelee meitä eteenpäin, osuvat oikeat ystävätkin kohdallemme kuin sattumalta. Ystävyyttä ei voi pakottaa, se tapahtuu. Se syntyy vaivihkaa ja omassa tahdissaan. Joskus ystävyys roihahtaa kuin rakkaus kertalaakista ja ensitapaamisesta. Toisinaan syvään ystävyyteen johtaa pitkä yhteinen historia.


Ystävyyssuhteitakin on erilaisia ja monen tasoisia eikä niitä voi verrata keskenään.  Onhan mahtavaa, että ystäviä löytyy erilaisiin tarpeisiin. Se on rikkautta parhaimmillaan, jota ei rahalla saa.

Tapasin tänään sellaisen ihmisen, jonka kanssa ystävyys on alkanut hieman vaivihkaa yhteisen harrastuksen myötä. Tässä suhteessa molemminpuolinen luottamus ja toisen auttaminen ovat olleet alusta asti merkityksellisiä asioita.

Hyvinkin lyhyen tuntemisen jälkeen apua ja tukea on toiselta voinut arkailematta pyytää erilaisiin asioihin. Tällainen ystävyyden alku tuntuu hyvälle ja myös usko ystävyyden jatkumiseen  sekä syventymiseen lujittuu.

Hyvissä ystävyyssuhteissa on lupa epäonnistuakin. Välillä aurinkoisen jakson jälkeen syntyy ukkosmyrsky jostain erimielisyydestä, mutta pilvien takaa auringon säteet silti lämmittävät ja luottamus säilyy epäonnistumisista huolimatta. Ystävään on mahdollista tukeutua elämän eri vaiheissa. Niin lähellä kuin kaukana olevat ystävät ilahduttavat, antavat voimaa ja lohduttavat tarvittaessa.


Ystävyys on ihmeellinen asia ja mahtava voimavara. Se on kahden ihmisen yhteinen tie, joka kuljettaa samaan suuntaan. Luottamus suojaa ystävyyttä muurien tavoin ja niin oikea ystävyys kestää myös epäonnistumiset.


Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa.

 


Kommentit

Suositut tekstit