Ripaus jouluntaikaa - Weiste Wanha Villa



Eilen töiden jälkeen hain pienimmän koululaisen iltapäiväkerhosta, tulin kotiin kaupan kautta, syötin lapset, vein leikkitreffeille yhden ja yhden lätkätreeneihin. Ajoin postipakettia toimittamaan eteenpäin,  kun autoni kurvasi kuin itsestään Weiste -Wanha Villan parkkipaikalle.

Tuo Weisteen tehdas, jonka ohi lähes päivittäin kuljen, on ollut minulle arvoitus usean vuoden ajan ja olen miettinyt, millaista siellä mahtaa olla ja onkohan jotain pientä myymälää tai vastaavaa tehtaan yhteydessä. Silti en asiaa ole koskaan jaksanut selvitellä, mutta nimi on painunut mieleeni.

Muutama viikko sitten huomasin pienen kyltin tehtaalle vievän tien risteyksessä ja sitä kylttiä nyt seurasin. Mieleni paloi halusta tietää, mitä tien päästä löytyisi.

Saavuin parkkipaikalle ja edessäni loisti valoisana ihana vanha huvila. Joulun tunnelman saattoi aistia pihalle saakka vesisateesta huolimatta. Kauniisti koristellut kuuset välkehtivät ikkunoista, kun lähestyin pääovea.



Avatessani vanhaa painavaa ovea kuului narinaa. Edessäni avautui ihana tunnelmallinen joulumaailma kaikkine kauniine esineineen ja koristeineen. Nuori nainen toivotti minut hymyillen tervetulleeksi Wanhaan Villaan. Seisoin hetken eteisessä ja tuntui, kuin olisin tupsahtanut keskelle joulusatua.

Olin hurjalla kiireellä touhottanut koko päivän töissä, lasten viemisten sekä arkiaskareiden lomassa, mutta nyt aika ikään kuin pysähtyi ja mieleni valtasi kummallinen rauha.

Sen sijaan, että olisin tuntenut seisovani keskellä joulupuotia tai -myyjäisiä sainkin täysin omassa rauhassa ihastella Weisteen luomuksia ja jouluista tunnelmaa. Neuvoa sai kysyttäessä, mutta tuputtamisesta ei ollut tietoakaan. Joulumusiikki soi hiljaa taustalla ja talossa vallitsi rauhallinen tunnelma.

Putiikista löytyi joulukoristeita sekä sisustustuotteita moneen makuun. Hinnat ilahduttivat kohtuullisuudellaan. Mielessäni risteili lukuisia lahjaideoita niin lapsille kuin aikuisillekin. Tarttuipa vierailulta itsellänikin mukaan jotain kaunista ja jouluista. Pidettäkööt ne kuitenkin joulun salaisuuksinan

Mikäli siis haluat nauttia ripauksen joulun taikaa, suosittelen lämpimästi vierailemaan Weisteen Wanhassa Villassa, osoitteessa Kalle Weisteen katu 4.




 Ihanaa joulun odotusta kaikille.

 
Lue myös:
 
 
 
 
 
 
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa.
 

Kommentit

Suositut tekstit