Meillä kaikilla on äiti

Minua ei olisi, ellei äitini olisi minua synnyttänyt. Sinuakaan tai lapsiasi tai sinun lastenlapsiasi ei olisi ilman sinun äitiäsi.

Meillä kaikilla on äiti.
Äiti, joka on kantanut meitä kohdussaan ja synnyttänyt tänne elämään.

Meillä kaikilla on on äiti.
Äiti, joka on tehnyt valinnan elämän puolesta. Valinnan, jossa hän on antanut oman kehonsa kasvualustaksi uudelle elämälle. Valinnan, joka ei kaikille varmastikaan ole ollut yksiselitteinen.

Jollekin äidille uuden elämän alku ja äitiys on ollut pitkään toivottu, kun taas toiselle se on saattanut tarkoittaa luopumista omista haaveista ja unelmista.

Noiden valintojen vuoksi, meistä kuitenkin jokainen on nyt täällä. Noiden valintojen vuoksi, voimme olla kiitollisia äideillemme.

Eri elämäntilanteissa äidin roolit ovat voineet muotoutua hyvin monenlaiseksi. Joissain tapauksissa äidin merkitys on ollut kantavana voimana läpi lapsuuden, aina aikuisuuteen saakka ja siitä eteenpäinkin. Toisaalta joillekin äidin merkitys on saattanut syystä tai toisesta jäädä hyvin vähäiseksi. Jotkut meistä ovat joutuneet elämään äidittöminä syntymästään alkaen, ja joillain suhde äitiin on rakentunut vasta aikuisiällä.

On myös paljon naisia, jotka ovat haaveilleet lapsesta saakka äitiydestä, siinä kuitenkaan onnistumatta. Tuon menetyksen hyväksyminen on pitkä prosessi, jossa myös ympäristöllä on valtava vaikutus.

Sana ÄITI aiheuttaa meissä lähestulkoon aina tunteita. Niin tekee myös Äitienpäivä, jota tänään vietetään.
Äitienpäivä  herättää meissä hyvin monenlaisia tunteita, riippuen siitä millainen suhde meillä omaan äitiimme on ollut. Toisaalta se, millainen suhde meillä on omiin lapsiimme vaikuttaa myös Äitienpäivän kokemuksiin.

Äitienpäivänä, voimme kokea kiitollisuutta, iloa ja rakkautta.
Lohtua, hellyyttä ja turvaa.
Mahdollisesti tuskaa, katkeruutta ja haikeutta.
Surua, ikävää ja pettymystä.
Tai kenties epäoikeudenmukaisuutta ja arvottomuutta.

Kaikista tunteistamme huolimatta, meillä kaikilla on äiti.

Äiti, joka on tehnyt valinnan elämän puolesta.
Äiti, joka on halunnut antaa mahdollisuuden.
Äiti, joka on toiminut epäitsekkäästi ja
äiti, joka on halunnut sinulle hyvän elämän.

Näiden ajatusten myötä toivotan tänään ihan kaikille

Hyvää Äitienpäivää.


*Kerro sinä kommenteissa, millaisia tunteita sana  ÄITI tai Äitienpäivä sinussa herättävät.

Kommentit

Suositut tekstit