Lämmin kirjasuositus kohti uutta nousua


Kirjan kansi: Laura Ylikahri.
Kannen kuvat: Hanne Manelius

Jo ennen talvilomaa olin bongannut Instagramista Vastaisku ankeudelle -bloggaaja Jenny Beliz-Henrikssonin vuoden alussa ilmestyneen kirjan Uuteen nousuun, löydä energisempi elämä. Muutaman luvun  kirjasta kuunneltuani Bookbeatin kautta, tempaisi se minut mukaansa reippaalla otteellaan sekä myönteisellä vireellään.
Uuteen nousuun-kirja on Jennyn omakohtainen tarina elämänmuutosmatkasta kohti parempia ja terveellisempiä sekä ennen kaikkea itselle sopivia valintoja niin ruokailuun, liikuntaan kuin elämänhallintaan liittyvissä asioissa. Kirja on nelikymppisen naisen avoin sekä avarakatseinen kertomus siitä, miten vaikeuksien kautta voittoon on mahdollista päästä oikeanlaisen motivaation sekä määrätietoisten tekemisen ja toteutusten kautta, pienin askelin.
Kirjassa käydään määrätietoisesti läpi eri elämän osa-alueita ja niiden vaikutuksia terveyteen ja vireyteen. Se etenee ajatuksesta, tunteiden kautta käytäntöön, kuten muutosprosessi itsessään on alkujaan myös kirjoittajalla käynnistynyt. Ensin ajatuksen ja tunteen tasolla ja vasta sitten käytännön toteutuksina.
Kirjassa on matkan varrella pohdi ja kirjoita osiot. Nämä kohdat pysäyttävät lukijan pohtimaan ja kirjoittamaan omia kokemuksiaan kunkin luvun aiheista lukumatkan varrella ja antavat siten laaja-alaisesti lukijalle ja/tai kuulijalle mahdollisuuden oivaltaa itse kirjassa esitettyjä ajatuksia, vaihtoehtoja ja väiteitäkin, omaan elämäänsä ja omiin käytäntöihinsä peilaten.

Hiihtolomatunnelmia kävelylenkin varrelta
Heti kirjan alussa kirjoittaja tekee selväksi sen tosiseikan, ettei kirja ole pikaopas terveempään tai hoikempaan elämään, vaan jotain ihan muuta. Kirja on ennen kaikkea kertomus niistä pienistä vaihtoehdoista ja valinnoista, joita muuttamalla määrätietoisesti, on mahdollista muuttaa lopulta suurempiakin seikkoja, olipa sitten kyse ateriakoosta, liikunnan määrästä tai nukkumaanmenoajasta.

Kirja on kannustin uuden oppimiselle ja vanhojen tapojen kyseenalaistamiselle. Kirja kannustaa rohkeuteen muuttaa suuntaa ja päättää tehdä kaikki toisin kuin aiemmin on tottunut tekemään. Sen vuoksi tämä kirja on myös yhdenlainen seikkailu.
Uuteen nousuun -kirja on positiivissävytteistä ja mukaansa tempaavaa sekä kannustavaa luettavaa /kuunneltavaa, joka varmasti motivoi monia painonhallinnan tai muun elämän hallinnan kanssa eksyksissä olevaa lukijaa, viittomalla heitä oikeaan suuntaan. Kirja ei anna valmiita ohjeita tai vastauksia parempaan ruokavalioon, tehokkaampiin treeneihin, oikeanlaiseen liikuntaan tai oikeaan elämänrytmiin. Se antaa kuitenkin mallin yhdestä onnistuneesta muutosprosessista sekä laaja-alaisesti tietoa ja vaihtoehtoja kunkin pohdittavaksi.
Uskon, että kirja voi toimia myös sysäyksenä omaa muutosprosessiaan pohtivalle tai muutoksessa motivaatiota kaipaavalle. Se voi olla kannustajana tai kannattelijana niin nuorelle kuin vanhemmallekin lukijalle. Tätä kirjaa olen hyvällä omalla tunnolla suositellut myös omalle aikuiselle tyttärelleni, koska kirja pureutuu tutkitusti terveellisiin elämäntapoihin, eikä nopeisiin kuuriluontoisiin pikaohjeisiin, jotka eivät ole kenellekään terveellisiä eikä suositeltavia. Sitäpaitsi kirja valoittaa hyviä elämäntapoja, elämän jokaisella eri osa-alueella syömisestä nukkumiseen sekä liikunnasta somen käyttöön.
Uuteen nousuun, löydä energisempi elämä on aito, välitön ja rehellinen kertomus onnistumisesta, jonka kirjoittaja on halunnut jakaa myös omille seuraajilleen ja lukijoilleen herätykseksi ja motivaattoriksi. Ja kuten kirjoittaja itsekin toteaa, niin kaikki on mahdollista ja sen vuoksi voin lämmöllä suositella kirjaa kaikille hyvän olon ja hyvän terveyden tavoittelijoille.
 
KURKKAA NÄMÄ:

Kommentit

Suositut tekstit