Syksyn uudet tuulet

Tiistai 28.8.2018

Kesä kääntyy hiljalleen syksyksi ja uudet tuulet puhaltavat. Itse olen myös uuden edessä monellakin tapaa tänäkin syksynä. Syksy saa perhosia vatsaani ja mieli odottaa tulevia juttuja valppaana.

Siispä tässä tietoa tulevasta ja taustaa uusien tuulien takaa:

Blogin osalta uudet tuulet tarkoittavat varmaankin hieman päiväkirjamaisempaa otetta kirjoittamiseen, jolloin pääsen kertomaan kuulumisiani moninaisemmin ja kirjoittelemaan rennommalla otteella. Joka päivä en varmasti blogia päivittele, mutta silloin tällöin kun hyvältä tuntuu.
Tämä olkoon siis ensimmäinen päiväkirjamerkintä.
Omassa elämässäni, selkäkipu on ollut vaivanani useita vuosia, mutta pahempana viimeiset kahdeksan kuukautta. Tuona aikana kipu muuttui hermokivuksi ja toi lopulta halvausoireita oikeaan jalkaani. Onnekseni tilanne saatiin kirurgisesti korjattua, ja nyt vointi selän osalta tuntuu hyvälle ja toipuminen on lähtenyt hyvin liikkeelle.
Olen ollut useamman viikon poissa työkuvioista selkävaivani ja selkäleikkaukseni vuoksi tänä kesänä. Leikkauksesta toipuminen on vienyt luonnollisesti aikaa ja voimia. Toisaalta se on antanut toisenlaista aikaa ja toisenlaisia voimia.
Minulla on ollut mahdollisuus miettiä mitä elämässä eniten arvostan ja mikä on minulle tärkeintä. Se on vaikuttanut myös ajatuksiini tulevasta. Jatkon osalta olenkin ajatellut yksinkertaistaa monia asioita, mukaan lukien kirjoitusharrastukseni ja siihen liittyviä seikkoja. Uusia harrastuksia olen myös suunnitellut, mutta niihin palaan varmaan myöhemmässä vaiheessa.
Toipilasaikana olen joutunut pohtimaan nimenomaa omaa jaksamistani ja sitä, millä tavoin voisin pitää itsestäni parempaa huolta, ja siten myös ammentaa voimia koko perheen hyväksi. Tiettyjä muutoksia elämässäni olen jo tehnytkin, ja lisää on tulossa syksyn mittaan. Kaikenlaisista muutoksista päivittelen varmasti jatkossa myös täällä blogissa.
Työrintamalla uusia kehittämishaasteita on vastassa, kun Helsingin kaupungin uramallihankkeen kautta saamme aloittaa seksuaaliterveyspalveluiden kehittämisen osaksi avoterveydenhuollon palveluita. Kehittämistyötä tehdään aluksi Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksessa sekä Vuosaaren perhekeskuksessa. Tämä on itselleni aivan mahtava tilaisuus ja olen siitä kovin innoissani. Pääsen hyödyntämään kaikkea osaamistani ja se tuntuu hyvälle.
Työhön paluu tuo siis mukanaan uusia ja jännittäviä haasteita, joiden kimppuun on mahtava käydä. Kehittämisprojektissa kumppaninani on psykologi/seksuaalineuvoja Milla Hormaluoma.
Vielä tämän viikon aikana minun on kuitenkin mahdollista keskittyä olennaiseen, eli toipumiseeni ja siten huolehtia itseni työkuntoon ensi viikoksi. Selän osalta jälkitarkastukseen ja fysioterapeutille olen menossa tällä viikolla ja töihin pääsen palaamaan siis ensi viikosta.
Viime viikonloppuna kävimme pienten koululaisten kanssa ihmettelemässä luonnon kauneutta ja löysimme sieltä upeita taideteoksia ja monia muita ihmeellisiä asioita. Perheen karvakamut olivat tietysti reissussa mukana ja nauttivat miljoonista hyvistä hajuista täysin rinnoin.
Metsässä ei pärissyt puhelimet eikä huutanut radio tai tv. Oli vain luonnon äänet ja sävyt, jotka hellivät kehoa ja mieltä. Postauksen kuvat ovat metsäretkeltämme.
Kaiken kaikkiaan muutosten tuulet puhaltavat nyt, mutta hyvällä tavalla.
Mieli on levollinen ja valmis uusiin haasteisiin.
Kaikesta siitä, mitä muuta uudet tuulet tuovat tullessaan laitan tietoa tänne seuraavilla kerroilla.
Siihen saakka aurinkoa päiviisi. Pidetään lippu korkealla :)

💖 NinaP.S. Päivitän kuulumisiani myös Facebookissa ja Instagramissa. Tulehan sinnekin seuraamaan.

Kommentit

Suositut tekstit