Ystäväni Joulupukki

"Kolme yötä jouluun on" ja jäljellä olevat joulukalenterin luukut avautuvat vielä yksi kerrallaan. Tontut tarkkailevat ikkunoiden takana ja tekevät muistiinpanojaan. Piparin tuoksu, lämmin glögi ja kirkkaasti loistavat kynttilät luovat tunnelmaa. Jouluradiosta kuuluu mitä moninaisemmat joululaulut ja hiljalleen joulu laskeutuu mieliimme ja sydämiimme.

Toisille joulu on vuoden odotetuin juhla, jotkut eivät vietä joulua lainkaan. Variaatioita on monia ja jokaisella on lupa viettää jouluaan oman näköisesti tai olla viettämättä.

Katukuvassa joulun tulo on nähtävissä vahvasti jo monta viikkoa ennen joulua. Useat lapset ovat varmasti kirjoittaneet Joulupukille ja pieniä joulusalaisuuksia varjellaan monin eri tavoin. Aattoillan tärkeää vierasta odotetaan kuitenkin monissa perheissä malttamattomana ja keskustelua aiheesta käydään kiivaasti ruokapöydässä. 

Silti jossain on yhä epäilijä. Epäilijä, joka ei millään halua enää uskoa jouluntaikaan tai Joulupukkiin. Isommat kaverit ovat kertoneet Joulupukin olevat huijausta tai satua. Vanhemmat ostavat lahjat ja Joulupukkeja tilataan ties millaisten ilmoitusten kautta. Eihän Joulupukkia ole olemassa. Vai onko?

Onko sinulle joku todistanut, ettei Joulupukki ole totta? 
Kuka tai mikä oikeastaan on Joulupukki? 
Missä se Korvatunturi on? 
Vai onko Joulupukin koti oikeasti Napapiirillä, missä tuhannet turistit pääsevät häntä ympäri vuoden tapaamaan? Siellä minne pienet lapset saavat  jättää tuttinsa vauvatontuille annettavaksi. 

Se on totta, että Joulupukilla on paljon apulaisia ja niin sanottuja virkapukkeja on joulun aikaan liikkeellä useita. Se ei kuitenkaan todista sitä, etteikö oikea Joulupukki voisi olla jossain. Vai mitä olet mieltä?

Itse haluan uskoa Joulupukkiin ja joulun ihmeeseen. Haluan säilyttää lapsenomaisen odotuksen tunteen joulun lähestyessä. Toivon, että jouluun ja sen lähestymiseen liittyisi paljon hyviä hetkiä ilman kaupallisuutta. Hetkiä läheisten ja ystävien kanssa; leipomista, musiikkia, kynttilän valoa ja hyvää mieltä. Tietysti pienet salaisuudet ovat myös osa joulun odotusta sekä pienet itse tehdyt yllätykset ystäville.

Tänäkin vuonna odotamme koko perhe Joulupukkia.  Ennen aattoa on kuitenkin vielä muutamia askareita tekemättä, joiden ääressä illat kuluvat rattoisasti. Jouluruokia valmistuu useissa erissä ja tunnelma tiivistyy tulvan juhlan edellä.

Viimein aattoiltana vilahtaa jossain punainen takki ja hiippalakki. Hetkeä myöhemmin ovelta kuuluu tuttu kolkutus ja kulkusten kilinä. 

Lapset rientävät avaamaan oven ja sisään astuu, ystäväni Joulupukki.

Ihanaa joulunaikaa sinulle:)


-Nina




Kommentit

  1. Hyvää mieltä tuova jouluinen kirjoitus

    VastaaPoista
  2. Kiitos palautteesta. Joulu on salaperäistä ja yllätyksellistä aikaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit