Annetaanhan hyvän kiertää


Tänään minulla oli lyhennetty työpäivä, eli olin kotona hieman tavallista aiemmin. Päätin hoitaa autoni renkaidenvaihdon, ennen kuin pienimmät tulevat koulusta kotiin. Vaihdoin ylleni valmiiksi likaisen takin ja tempaisin hanskat käteeni. Tämän jälkeen kannoin auton renkaat alakerran varastosta pihalle. Ajattelin tämän kahdesti vuodessa tapahtuvana kuntotestinä ja hyötyliikuntana. Jonain päivänä, jos renkaiden kantaminen rappusissa tuntuu liian suurelta ponnistukselta, tiedän olevani rapakunnossa.

Edelleen sain renkaat vaivatta kannettua rappuset ylös ja nostelin ne auton takakonttiin. Ajoin lähimmälle, ilman ajanvarausta toimivalle,  renkaidenvaihtoasemalle. Asemalle päästyäni huomasin, että 30-40 muutakin autoilijaa oli tänään päättänyt lähteä hieman tavallista aiemmin töistä ja mitä todennäköisimmin nimenomaan renkaidenvaihtoa varten.

Ajoin koko pitkän autoletkan ohi muina miehinä, kuin renkaani olisivat jo vaihdettu. Mutta eipä ollut. Talvirenkaat olivat takakontissa. Hetken mietin kuinka asiasta selviäisin ja millä keinolla saisin talvirenkaat vaihdettua vielä. Huomennahan on todennäköisesti lunta 10cm ja kesärenkailla ei uskalla ajaa.

Koska olen aina toteuttanut sanontaa "kysyvä ei tieltä eksy", päätin tässäkin asiassa toimia samoin. Laitoin viestin naapurille, jonka uskoin vaihtavan yhdet autonrenkaat tuossa tuokiossa. Päätin kysyä apua, sillä olin valmistautunut vaihtamaan renkaat itse, yllätykseksi miehelleni. Vain tunkki puuttui.

Naapuri ilmoittikin ilokseni, että hänellä olisi juuri hetki aikaa ja lähistöllä paikka, missä renkaidenvaihto sujuisi vaivatta. Jatkoipa vielä, että hän voi hoitaa asian puolestani. Olin kovin ilahtunut ja kiittelin häntä jo etukäteen.

Vajaan tunnin kuluttua autossani oli talvirenkaat alla ja naapuri palautti avaimet leveä hymy kasvoillaan. Kiitin vielä avusta ja ajattelin mielessäni, että kyllä vanha sanonta todellakin pitää paikkansa. Eikä voi muuta sanoa kuin, että kylläpä minulle tuli onnellinen olo.

Kun rohkaistuu kysymään neuvoa tai apua, sitä todennäköisesti myös helpommin saa. Useimmiten myös avunantajalle tulee hyvä mieli siitä, että on voinut olla avuksi jollekin.

Huomenna maassa voi olla reippaasti lunta ja teillä liukasta. Mikäli sinulla on jo talvirenkaat alla ja voit tarjota jollekin kyydin, niin tartu tilaisuuteen. Mitä vähemmän teillä on liukastelijoita, sitä turvallisempi on jokaisen koulu-, työ- tai päiväkotimatka.

Annetaanhan hyvän kiertää <3


Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa?


Kommentit

Suositut tekstit