Terveiset syyslomalta, maalaismaisemista


Syysloma on vietetty ja taas jatkuu arki ennallaan. Ihanat, raikkaat syystuulet puhaltelevat jo ja öisin on pikkupakkasta. Talvivaatteita täytyy kaivella varastoista hyvissä ajoin, jotta kaikki pysyvät lämpiminä.

Meillä perheen pienimmät lapset viettivät koko syysloman mummolassa maalla. Ajoimme loppuviikosta heitä hakemaan kotiin ja saimme itsekin viipyä maaseutumaisemissa muutaman päivä. Ihanaa, ei voi muuta sanoa.

Luonto puhutteli jälleen omalla ainutlaatuisella tavallaan ja lisäsi hyvänolontunnetta. Arjen kiireet ja kaupungin melu saivat jäädä hetkeksi. Elämä oli yhdessä paikassa, ihanien ihmisten ympäröimänä.

Illan pimetessä mahtavaa tähtitaivasta oli ilo katsella ja hämmästellä tähtien valtavaa määrää. Kiikareiden avulla noista tähdistä pääsi nauttimaan vielä vähän lähemmin. Päivällä auringon paisteessa, luonnon kaikki ihanat värit ja sävyt pääsivät oikeuksiinsa. 

Perheen koirat saivat juosta pihapiirissä vapaina ja olivat myös silmin nähden riemuissaan.

Kirpakka syysilma tuntui hyvälle ja ilmassa oli havaittavissa odottava tunnelmaa. Luonto valmistautuu omalla tavalla talven tuloon.

Maalla vallitsi ihana hiljaisuus. Vain luonnon omat äänet kuuluivat. Siinä myös omaa sisäistä ääntä oli mahdollisuus pysähtyä kuuntelemaan tarkemmin. Aiheesta kirjoitinkin edellisen maatilalomailun yhteydessä.

Näimme myös kenties kesän viimeisen perhosen sekä riistakameran kuviin tallentuneen, pihamaalla vierailleen mäyrän.

Kotimatkalla tokaluokkalainen kysyi useamman kerran: "Eikö me voitaisi muuttaa maalle?" Toki ajatus houkuttelee ja mieleen nousee monet idylliset ajatukset, mutta olisiko se mahdollista, sitäpä en ole oikeastaan miettinyt.

Nyt on kuitenkin oma mielen sopukoissa käyty ja akkuja jälleen ladattu ihanissa maisemissa. On hyvä jatkaa tavallista arkea pitäen mielessä nuo voimaannuttavat maisemat sekä luonnonihmeet.

Jaan tässä blogissani muutamia kuvia syksyisistä maisemista.Tässä kenties kesän viimeinen perhonen


Kauniit syksyn värit ja ihana Saimaa
 

Millainen syksy sinulla on ollut? Oletko saanut mukavia syksyisiä kuvia?


Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa?

Kommentit

Suositut tekstit